Steeds meer ondernemende vrouwen, 6 tips voor thuis werken

Een goede ontwikkeling is dat er steeds meer ondernemende vrouwen bij komen. Als zelfstandige kan je mooi vanuit huis werken, hier 6 thuishulp tips.

Maar liefst 20% van de werkende, werkt minimaal één dag vanuit huis. Nederland is een echte koploper op dit gebied, dit komt onder andere door goede arbeidsvoorwaarden. Want ook veel werkgevers bieden de kans om thuis te werken aan hun werknemers. Dit zorgt voor meer vrijheid en vaak ook meer creativiteit dan enkel op kantoor te werken. Als zelfstandige kan jij ook in een café aan de slag, maar vanuit je eigen thuiswerkkantoor werk je misschien toch wat lekkerder.

6 tips voor thuis werken:

Omdat je zo prettig mogelijk vanuit huis wil werken hebben wij een aantal tips op een rij gezet:

1.    Stabiel internet

De grote nummer één is toch wel goed en stabiel internet. We kunnen eigenlijk niet meer zonder internet toch? Kijk daarom eens een keer kritisch naar jouw internetverbinding. Het kan maar zo zijn dat je goed internet afsluiten wil voor in jouw eigen thuis kantoor. Het fijne is dat je het gewoon zakelijk kan wegzetten. Een extra voordeel van thuis werken.

2.    Een eigen ruimte

In het hoogtepunt van de Covid-crisis moesten we vanuit huis werken. Veel ondernemers liepen er toen tegen aan dat ze geen eigen ruimte hadden. Het werk werd meestal achter de keukentafel gedaan, dit terwijl de kinderen om je heen aan het spelen waren. Het voordeel van een eigen ruimte is dat jij je rommeltje kan laten liggen en dat je in alle rust aan het werk kan gaan.

3.    Neem ruime pauzes

Iets dat veel ondernemers vergeten is dat ze hun eigen pauzes moeten indelen. Omdat je behoorlijk druk bent kan de tijd vliegen en is dus ook zo een dag weer om. Zorg dus voor echte pauzes van minimaal 45 minuten in de middag. Neem de tijd voor een flinke wandeling of ga heerlijk uitgebreid lunchen en lees bijvoorbeeld een boek. Allemaal om ervoor te zorgen dat je niet overwerkt raakt.

4.    Ergonomisch werken

Van achter de keukentafel werken op een ‘’normale’’ stoel. Iets ergers is er eigenlijk niet te bedenken voor een ondernemer die thuis werkt. Wanneer je dus een eigen kantoor inricht zorg dan ook gelijk voor de juiste materialen. Kies bijvoorbeeld voor een sta- en zitbureau. Maar ook een goede ergonomische bureaustoel mag niet ontbreken.

5.    Laptop of vaste computer

Nu is natuurlijk de grote vraag, ga je voor een laptop of voor een vast PC? Wij adviseren je als ondernemer om te gaan voor een laptop. Je kan een laptop namelijk overal mee naar toe nemen. Ook wanneer jij een overleg hebt kan je dus makkelijk alles laten zien. De laptop’s van tegenwoordig zijn inmiddels zo goed en krachtig dat je bijna geen vaste pc meer nodig hebt.

6.    Planten in je kantoor

Als laatste tip willen wij je meegeven om je kantoor zo creatief mogelijk in te richten. Jouw kantoorruimte moet een omgeving zijn waar je graag komt en zo een paar uurtjes kan gaan zitten. Dit zit hem in posters aan de muur of de juiste kleur tonen. Maar ook planten in je kantoor zorgen voor extra zuurstof en voor een fijne sfeer.