Wat voor originele cadeaus kun je aan een goede vriend geven?

Elk jaar staat ‘ie weer voor de deur; de verjaardag van die ene goede vriend. Vaak best een uitdaging, want er zijn weinig momenten waar een vriendschap zo op de proef wordt gesteld als vlak voor een verjaardag. Een echte goede vriend kan namelijk een goed cadeau voor zijn vriend toveren – alleen kan dat soms nog best een uitdaging zijn. Om je een beetje op weg te helpen, geven we je in dit artikel tips voor leuke cadeau om aan een goede vriend te geven.

Trainingspak

Heeft jouw vriend al een geschikt pak om thuis lekker in te kunnen relaxen? Zo niet, dan is een trainingspak wellicht een hele goede optie om aan hem cadeau te doen. Een trainingspak kan uiteraard gebruikt worden om in te trainen, dus sportieve vrienden zal je ook blij maken met dit cadeau. In de realiteit blijkt namelijk dat mensen vinden dat een trainingspak zo lekker zit dat ze deze ook gebruiken om lekker in te kunnen chillen.

 Een avond karaoke

Wat is er nu waardevoller om te geven dan een hele bijzondere herinnering? Herinneringen zijn onbetaalbaar en daardoor op een hele andere manier dan materiële cadeaus. Daarom zou je kunnen overwegen om je vriend te trakteren op een avondje uit, met jou en wellicht andere dierbaren erbij. Denk bijvoorbeeld aan een avond karaoke, waarin je allemaal ongegeneerd de longen uit je lijf mag zingen. Let wel: veel mensen hebben vaak een drankje (of meer) nodig om zich zo vrij te voelen, dus voordat jullie naar de karaokebar gaan zouden jullie ook eerst een drankje kunnen doen in een kroeg. 

 Een abonnement van zijn favoriete krant of magazine

Het jammere aan het geven van een cadeau is dat het moment van geven altijd zo snel voorbij is. Wil je nog langer genieten van het geven van een cadeau, overweeg dan om iets aan te schaffen wat terug blijft komen. Denk bijvoorbeeld aan een abonnement van de favoriete krant of het favoriete magazine van je vriend. Zo wordt hij elke maand opnieuw verrast met jouw cadeau en blijf je hem als het ware het hele jaar door cadeaus geven.

Een slimme speaker

Als je een vriend hebt die veel van gadgets houdt dan zou je kunnen overwegen om een smart device cadeau te doen. Denk bijvoorbeeld aan een slimme speaker. Hiermee kun je niet alleen communiceren, maar de slimme speaker kan ook een hoop dingen voor je oppakken. Zo kun je de slimme speaker niet alleen vragen wat het weer vandaag wordt, maar kan hij ook bepaalde muziek opzetten, de gordijnen openen of sluiten, het licht dimmen (hiervoor heb je wel slimme verlichting en slimme gordijnen nodig) en zelfs berichten sturen naar je contacten. Ook leuk is een goede dab+ radio

Een foto afdrukken

Om jullie herinneringen samen voor altijd te kunnen koesteren, zou je een foto van jullie kunnen afdrukken en deze ingelijst kunnen geven als cadeau. Zo kan jouw vriend altijd herinnerd kunnen worden aan jullie vriendschap. Je kunt een foto op karton afdrukken en deze inlijsten, maar je zou ook een foto op canvas laten drukken.