Wat zijn de voordelen van Quercetine?

Vandaag de dag zijn er heel wat mensen die supplementeren met vitamines en mineralen om zo gezond mogelijk door het leven te gaan. Nu zijn er een aantal bijzondere supplementen die nog wel eens over het hoofd worden gezien. Zo is Quercetine een veelbelovend supplement voor alle mensen die hart- en vaatziektes willen voorkomen of die graag zo oud mogelijk willen worden. Ben je benieuwd wat de grootste voordelen zijn van Quercetine? Lees dit artikel dan zeker even goed door, we hebben de belangrijkste info voor jou op een rijtje gezet!

Wat is Quercetine?

Voordat we ingaan op de voordelen van Quercetine is het handig om toch even stil te staan bij wat het eigenlijk is. Quercetine is ook wel bekend als een plantenpigment. In wetenschappelijke termen noemen we dit een flavonoïde, al mag je dit gelijk weer vergeten Het zit in veel planten die je kunt eten. Echter, het zit ook in bepaalde voedingsmiddelenrode zoals wijn, uien, groene thee, appels en bessen. Flavonoïden vangen deeltjes in het lichaam op die bekend staan als vrije radicalen. Dit zijn stoffen die de celmembranen beschadigen en die zelfs je DNA kunnen aantasten. Precies, niet zo gek dat mensen deze stoffen het liefst uit het lichaam willen werken.

Gezondheidsvoordelen voor gebruikers

Goed, maar wat zijn nu de voordelen van het gebruik van Quercetine vraag je je af? Het grootste voordeel is dat het mogelijk het risico op hart- en vaatziektes kan voorkomen. Uit reageerbuis- en dierstudies blijkt dat Quercetine de ophoping van vet in de slagaders kan verminderen. Dit zorgt ervoor dat je minder snel kans hebt op en hartaanval of een beroerte. Ook is onderzoek wat laat zien dat het LDL cholesterol, ook wel het slechte cholesterol, in het lichaam kan verminderen. Dit wordt ook weer in verband gebracht met een gezondere conditie en een beter functionerend hart.

Daar komt bij dat het ook nog eens kan helpen voor mensen die last hebben van allergieën of van astma. Uit onderzoek blijkt namelijk dat Quercetine kan voorkomen dat immuun cellen histamines afgeven. Dit zijn chemische stoffen die allergische reacties veroorzaken. Dit is de reden dat onderzoekers denken dat Quercetine de symptomen van allergieën kan helpen verminderen, denk aan een loopneus of aan tranende ogen. Daarnaast lijken mensen met astma minder snel last te hebben van hoestbuien.

Ook graag Quercetine gebruiken?

Hoewel er nog meer onderzoek nodig is naar Quercetine laat het onderzoek wat al wel is gehouden zien dan het zomaar eens een goede aanvulling kan zijn voor je dagelijkse dieet. Voor alle supplementen die je neemt geldt overigens dat het handig is om altijd even met je huisarts te overleggen. Vaak is er geen reden waarom je het niet zou kunnen nemen, maar voor de zekerheid navraag doen is natuurlijk nooit verkeerd. Op die manier weet je zeker dat je op een verantwoorde manier jouw dagelijkse routine naar een volgend niveau kunt tillen.