Zo houd je jouw gereedschap netjes

Wie een kijkje neemt in de gemiddelde schuur, werkkamer of gereedschapskist zal zien dat het vaak een ongeorganiseerde bende is. Zonde! Want je gereedschap netjes opbergen zorgt er ook voor dat het simpelweg langer mee gaat. In deze blog vertellen we jou meer over het netjes opbergen en behouden van je gereedschap. Lees je mee?

Wie regelmatig klust zal weten dat efficiënt werken en je gereedschap netjes opbergen niet alleen goed is voor het gereedschap, maar het zorgt er ook voor dat je vele male efficiënter kunt werken. Je weet tenslotte waar alles ligt en je weet ook wat je allemaal nog in huis hebt. En juist daarom is het belangrijk dat je jouw gereedschap netjes opbergt. Maar als we het hebben over gereedschap dan bedoelen we alles wat hierbij hoort. Denk dus ook aan schroefjes, boutjes en andere materialen die je nodig hebt om een klus tot een goed einde te brengen.

En er zijn verschillende manieren om jouw gereedschap netjes op te bergen. Laten we eens gaan kijken.

  1. Gereedschapskist

Allereerst heb je natuurlijk de gereedschapskist. Dit is vooral voor degene die niet zo veel ruimte heeft of die regelmatig van plek verandert. Je kan dan dus gemakkelijk al jouw gereedschap, denk aan hamers, schroeven en beitels, verplaatsen. Het prettige aan een gereedschapskist is dat er vaak al een verdeling in zit. Hierdoor kun je al jouw gereedschap en bijbehorende netjes en geordend opbergen en houd je alles netjes bij elkaar.

  1. Gereedschapspaneel

Voor de klusser met meer ruimte kun je gaan voor een gereedschapspaneel. Een paneel kun je aan de wand van bijvoorbeeld je schuur of garage bevestigen. Hier kun je dan een onderverdeling in maken zodat je straks alles op kunt hangen. Je kan zelfs kleine bakjes ophangen voor bijvoorbeeld de kleinere schroefjes. Maar je kan je schuur natuurlijk ook verder uitbreiden met bijvoorbeeld een kastje met kleine laatjes.

  1. Gereedschapskast

Een andere optie is kiezen voor een gereedschapskast. Ook hier kun je een duidelijke verdeling in maken. Maar het is vooral prettig omdat je de kast vaak met een slot kunt afsluiten. Hierdoor is waardevol gereedschap, denk bijvoorbeeld aan dure apparatuur, beter beschermd. De kast zorgt er ook voor dat er minder kou en vocht bij kan komen. Die twee wil je liever niet bij je dure klusapparatuur hebben. Goed om dit dus op te bergen in een goede gereedschapskast.

Waarom je gereedschap goed opbergen?

We zeiden het net al eventjes. Maar het is enerzijds prettig voor je portemonnee. Als jij duidelijk alles terug kunt vinden zal je merken dat je minder snel iets dubbel gaat kopen. En dat zou zonde zijn. Anderzijds is het ook beter voor het behoud van je gereedschap. Zeker als het om duur gereedschap gaat. Maar ook hamers, schroevendraaiers en ga zo maar duur kunnen aangetast worden door bijvoorbeeld vocht. Dat wil je het liefst voorkomen omdat dit schade brengt aan je gereedschap. Orde en behoud, daarom zou je graag je gereedschap willen opbergen!

Ben je benieuwd naar een nieuwe DIY-klus? Bekijk deze link eens.

 

 

`