Dé 3 redenen om te kiezen voor de Kia Sportage

Wanneer mensen aan auto’s denken dan zijn de Italiaanse en Duitse merken de eerste merken die bij ze te binnen zullen schieten. Echter, er zijn ook ontzettend goede auto’s te vinden uit Azië. Zo kan je natuurlijk kiezen voor een Kia als je op zoek bent naar kwaliteit. Een van de meest populaire modellen van dit moment is nog altijd de Kia Sportage. Omdat we zien dat niet iedereen weet waarom een Kia Sportage kopen dé keuze is om te maken hebben we het wat makkelijker gemaakt. In dit artikel hebben we namelijk de grootste voordelen van deze auto op een rijtje gezet!

Relatief goedkoop voor een auto

Een van de belangrijkste redenen om een Kia Sportage te kopen is het feit dat deze auto bekend staat om de betaalbare prijs. In vergelijking met andere auto’s in zijn klasse biedt de Sportage veel voor de prijs die je kwijt bent voor de auto. De nieuwprijs van de auto begint rond de 20.000 euro. Tweedehands zijn de auto’s natuurlijk een stuk goedkoper. Dit maakt de Sportage een betaalbare optie voor gezinnen, beginnende bestuurders en iedereen die op zoek is naar een auto van hoge kwaliteit voor een niet al te hoge prijs.

Een prachtig sportief en strak design

Een andere reden om te kiezen voor deze auto is het design wat je krijgt. De Sportage is voorzien van een strak en stijlvol design dat deze auto weet te onderscheiden van andere compacte SUV’s. De auto heeft krachtige lijnen en rondingen die zorgen voor een sportieve uitstraling, terwijl het ruime interieur veel ruimte biedt om alles kwijt te kunnen. Daar komt ook nog eens bij dat het mogelijk is om voor heel wat verschillende kleuren te kiezen. Dit maakt het mogelijk om binnen no time uit te komen bij de auto die perfect past bij wat je al die tijd al zocht.

Heerlijk om te rijden

De Sportage is niet alleen een leuke auto om het design. Hij beschikt namelijk ook nog eens over zeer indrukwekkende prestaties. De auto is leverbaar met diverse motoren, waaronder een 2,4-liter viercilinder met 181 pk, een 2,0-liter viercilinder met turbo en een 1,6-liter viercilinder met turbo. Dit zorgt ervoor dat de auto lekker snel is en dat je over genoeg vermogen beschikt op iedere mogelijke weg. Ideaal voor de mensen die ook van plan zijn om in de bergen te rijden.

Dé auto voor iedereen

Het mag duidelijk zijn dat de Kia Sportage een van de beste auto’s is die je op dit moment kunt kopen als beginnende bestuurder. Door het sportieve karakter in combinatie met de relatief lage prijs weet je zeker dat je eigenlijk niet de fout in kunt gaan. Wel raden wij je altijd aan om even een proefritje te maken voordat je zomaar een Kia Sportage koopt. Op die manier krijg je namelijk een goed gevoel bij de wegligging en bij de auto zelf. Dit maakt het maken van een keuze voor je nieuwe aanwinst gelijk een stuk makkelijker!